TUNNBRÖD FRÅN TJÄRNED
5 hg havregryn
1 L mjölk
1 L vatten
Blanda och låt stå över natten
½ pkt jäst
2 msk salt
4 L mjölk
2 hg kornmjöl
5 hg grahamsmjöl
1 kg vetemjöl
2 kg rågsikt
Degen skall vara kladdig.
Vid upptag tillsätt 2 msk
hjorthornssalt.
Använd rågsikt (ca 1 kg) vid utbakning
Recept från:
Katarina Levin, Tjärned |
HAVREBRÖD
1 kg havregryn
2 L mjölk
2,5 hg extrasaltat smör
4 dl socker
40 g hjorthornssalt
1 tsk salt
1,5-2 kg vetemjöl
Blanda allt och låt stå över natten.
Använd vetemjöl (ca 1 kg) vid utbakning
Recept från:
Katarina Levin, Tjärned |
RÅGBRÖD, HÅRT TUNT
(Ca 20 kakor)
50 g margarin
1 liter mjölk
50 g jäst
4 msk sirap
1 msk salt
1 liter grovt rågmjöl
1 liter grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
Recept ur:
”Nya och gamla beprövade recept
från
Adelsö Kyrkliga Syförening” |